Het begin van een succesverhaal
Eind de jaren twintig van de vorige eeuw emigreert Olimpio Pacitti vanuit Italië, regio Napels, vandaar de naam Le Vesuve afkomstig van de gelijknamige vulkaan, en richt hij in 1931 samen met zijn vrouw Angelina Faccenda, afkomstig uit dezelfde Italiaanse streek, het bedrijf op.
Investeren in automatisatie
Al snel investeert het huis in automatisatie voor de productie van hoorntjes, vlakwafels gevuld met crème, sigaretjes en waaiers.
Ook de 2de generatie volgt
Na WO-II komen hun kinderen Elvira en Valentino het personeelsbestand aanvullen.
Vestiging in de rand van Gent
1960: naargelang de jaren vorderden worden op de locatie in Gent meerdere uitbreidingen gerealiseerd.
1962: de eerste vennootschapsvorm PVBA wordt opgericht.
1971: de 2de generatie wordt aangeduid als nieuwe zaakvoerders.
1980: eerste leveringen aan de ijsindustrie.
“De zaak breidt het productengamma verder uit. Gerelateerde producten voor de ijsconsumptie zoals ijsbekers, lepeltjes, servetten, grondstoffen voor de ijsbereiding en dergelijke vervolledigen het gamma.”
Biscuiterie Le Vesuve, dat is vandaag meer dan ijskreembiscuits alleen
1998: Albertino Hebbelinck, 3de generatie en de zoon van Elvira Pacitti, neemt de inmiddels omgevormde vennootschap Biscuiterie Le Vesuve BVBA over.
De zaak breidt het productengamma verder uit. Gerelateerde producten voor de ijsconsumptie zoals ijsbekers, lepeltjes, servetten, grondstoffen voor de ijsbereiding en dergelijke vervolledigen het gamma.
Dit is ook het begin van het einde in Gent want snel wordt de logistiek een heel groot probleem zoals grote vrachtwagens laden en lossen op straat aan de rand van het stadscentrum, extern stockeren, burenkwesties enz.
2007: Eva Eeman, de partner van Albertino komt bij de zaak als mede-zaakvoerder en als kwaliteitsverantwoordelijke.
2010: certificatie Comeos food voor KMO – higher level
2011: exclusief invoerder voor Belux van het wereldbefaamde merk Fabbri.
2013: de nieuwe locatie komt er op het industriepark Boskouter te Zottegem waar een jarenlange traditie met kwaliteitsproducten en regelmatige dienstverlening zorgen voor een steeds toenemend aantal tevreden klanten.
2016-2017-2018: tal van productie investeringen.
2018: behalen van BRC-certificaat AA
2022: uitbreiding met 2 nieuwe productielijnen